Loading...

Mijn missie en visie

Mijn missie is anderen te helpen meer geluk in zichzelf te vinden, door betere balans tussen hoofd en gevoel en zo meer ontspanning te voelen in hun leven.

Inzicht in jezelf krijgen

Je bereikt dit door in eerste instantie meer inzicht in jezelf te krijgen, hoe de balans is tussen je hoofd en gevoel, welke patronen en overtuigingen je hebt over jezelf en het leven die je belemmeren, en wat je echte wensen zijn, wat je graag zou willen bereiken. Vervolgens ga je onder mijn begeleiding ontdekken hoe je beter bij je gevoel kan komen, hoe je de patronen en overtuigingen kunt doorbreken en loslaten en hoe jij zelf kan creëren wat je graag wilt.

Een leven dat echt bij je past

Ik gun echt iedereen een leven te leiden dat echt je past. Een leven vanuit wie je werkelijk bent en niet teveel te doen wat er van je verwacht wordt en/of leven vanuit een automatische piloot. Een leven met een betere zelfzorg, meer zelfprioriteit en weten wat je nodig hebt. Niet een leven waarin je je overal verantwoordelijk voor voelt, of alle ballen in de lucht moet houden, zowel privé als zakelijk. Niet het leven waar je zo je best doet, maar niet gezien of gewaardeerd wordt en steeds verder leegloopt, je steeds minder energie hebt en minder happy voelt. Nee, ik gun iedereen een leven met veel energie, ontspanning, blijheid en weerbaarheid bij tegenslagen. Een leven in balans met onszelf.

Balans tussen hoofd en gevoel

Een leven met meer balans tussen hoofd en gevoel, omdat voelen zoveel waarde heeft en je veel meer vertelt over wie je werkelijk bent, dan je hoofd. Je hoofd is er o.a. voor om dingen te leren, te begrijpen en te onthouden. Je gevoel daarentegen, vertelt je veel meer over wie jij echt bent. Waar je grenzen liggen, wanneer je op de rem moet trappen, wat je wel prettig vindt en wat niet en helpt je verder te ontdekken en te groeien van binnenuit en zo ook keuzes te maken die beter bij je passen.

Je hoofd zit vol met overtuigingen over jou en je leven, zoals bijvoorbeeld oordelen over hoe het hoort, goed en fout, etc, die vaak al zijn gevormd in je jonge jaren. Het zijn vaak strenge, ongeduldige, afwijzende, overtuigingen, zoals “Ik kan het niet, ik moet beter mijn best doen, ik ben niet goed genoeg, ze horen en zien me niet, ik ben niet belangrijk, de ander is belangrijker, ik ben dom, ik ben lelijk, ik ben waardeloos” enz. Doordat er waarschijnlijk nog niet eerder bewust naar hebt gekeken, draag je die overtuigingen nog altijd met je mee.

Door veel in je hoofd te leven, leef je vaak vanuit een automatische piloot en al die overtuigingen jagen je vaak (onbewust) op om nog beter je best doen, nog meer ballen in de lucht houden, nog meer verantwoording op je te nemen, de dingen nog perfecter te doen enz.

Prikkels & stress

Ook worden we vandaag de dag blootgesteld aan heel veel prikkels, waardoor we veel worden afgeleid van onszelf. Op internet, tv en social media worden we vaak geconfronteerd met het perfect gelukkige leven van anderen, wat vaak achter de schermen vaak helemaal niet klopt. Daardoor gaan we nog meer nadenken ‘Wat doe ik fout?’ en hierdoor gaan we nog meer in ons hoofd zitten. Een zogenaamde perfecte wereld, wat onmogelijk is om volledig aan te voldoen. Dit alles maakt vaak dat mensen zich gestrest, leeg voelen en niet happy. Deze leegte ontstaat doordat we teveel uit ons hoofd leven en de echte connectie met onszelf niet meer goed voelen.

Steeds meer mensen hebben last van stressklachten, overspannenheid en burn-out. Ook dat is hier onder andere een gevolg van. Zo’n 51% van de mensen die met ziekteverlof thuis zitten, hebben last van stress gerelateerde klachten. De voorspelling is dat dit aantal alleen maar zal toenemen. Zorgelijk, vind je niet?

Stress is niet goed voor je lichaam, in ieder geval niet voor een lange periode. Stress heeft invloed op je hele lichaam en beïnvloed veel processen in het lichaam. Dit is er voor dreiging van gevaar om onszelf te kunnen beschermen. We zitten dan in een zogenaamde fight, flight en freeze modus. Alles staat op scherp, bepaalde processen worden geactiveerd en bepaalde processen worden stilgelegd in het lichaam. Zo worden o.a. je spijsvertering en het immuunsysteem stilgelegd. Terwijl juist in deze tijd, is het zo belangrijk om die gezond en actief te houden. Wanneer je te lange periodes van stress hebt en in deze fight/flight modus zit, kan dat op den duur steeds meer klachten veroorzaken in je lichaam, waardoor je ziek kan worden of burn-out kunt raken. Met alle gevolgen van dien.

Ook jij kunt dit veranderen!

Maar er is goed nieuws, jij kunt dit veranderen! Dit is echt mogelijk voor iedereen die dat wil. Wanneer jij het besluit neemt en je wilt er echt voor gaan, is dit voor jou ook echt mogelijk!

Ik spreek uit eigen ervaring. Want ook ik ben deze weg gegaan en ben nog steeds gaande, waarin ik steeds meer leer en dit me steeds meer ontspanning, geluk, kracht en een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Lees het verhaal over mijn leven, over mijn burn-out en hoe mij het is gelukt om een andere draai te geven aan mijn leven.

Mijn missie is anderen te helpen meer geluk in zichzelf te vinden
OOGVOORJOU

Connectie met jezelf herstellen

Door opnieuw en bewust te leren hoe je die connectie met jezelf kan herstellen, door meer balans tussen hoofd en hart, door te voelen wie je werkelijk bent en waar je grenzen liggen, wat voor jou klopt, waar jij blij van wordt en daar ook voor te gaan kiezen, maakt dat je leven er anders uit gaat zien. Ook ga je anders naar jezelf kijken, je anders voelen en anders gedragen, waardoor de buitenwereld ook anders op jou gaat reageren.

Hierdoor voel je je meer ontspannen en vrij, ook voel je veel meer ruimte voor jezelf en jouw wensen. Je gaat meer balans voelen en merkt dat je tegenslagen beter kunt opvangen, dat je daar niet meer zo van uit balans raakt. Je gaat je ook krachtiger voelen en zult merken dat je ook krachtiger (op een vriendelijke manier) kunt communiceren. Dat je beter en krachtiger voor jezelf en je keuzes staat.

Ik coach bijna mijn hele leven al

Ik heb er mijn missie van gemaakt om mensen hierin te begeleiden, juist omdat ik uit eigen ervaring weet wat het je kan opleveren en dat het mogelijk is! Ook was het een vanzelfsprekende keuze, omdat coaching altijd al in me zat. Als kind was ik namelijk al erg geïnteresseerd in mensen, hun verhalen en waarom ze bepaalde keuzes maakte. Ik had erg behoefte aan harmonie om me heen en daardoor probeerde ik al op jonge leeftijd mensen te helpen en te coachen. Vanaf mijn pubertijd werd ik ook vaak ingeschakeld voor het oplossen van conflicten tussen mensen. Eigenlijk coach ik dus al mijn hele leven.

“When things change inside you, things change around you”

Mijn missie is anderen te helpen meer geluk in zichzelf te vinden